سمپاشی ساس

shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
shape
سمپاشی ساس

هر دو جنس نر و ماده ساس در تمـام مراحـل بطور کلی ساس ها موجودات مزاحمی بوده که از نظر انتقال بیماري داراي اهمیت نیستند نمفی و بالغ خونخوار بوده و در شب فعالند در هنگام خونخواري بزاق ترشح کرده ایجاد تحریک و خارش شدید می کنند طی روز در زمانیکه خونخواري صورت نمی گیرد نمفها و بالغین بی حرکت در محلهاي تاریک و خشک مانند شـکاف هـا و درز لـوازم . چوبی منزل ، دیوارها ، سقف ها ، لابلاي کفپوشهاي چوبی، زیر درز کاغذ دیواري ، بین تشک و تختخواب مخفی می شوند یک سـاس . ساسها توسط اجناس دست دوم خریداري شده و یا وسایل چوبی کرایه اي مثل میز و صندلی مجالس صورت می گیرد د ساسها داراي بوي خاصی هستند که نتیجه ترشح غدد موجود در بند سوم سینه آنها مـی ور بالغ می تواند یک کلنی ساس بوجود بیا باشد

اهمیت پزشکی : ساسها هیچ بیماري را به انسان منتقل نمی کنند ولی گزش آنها ممکن است ایجاد کم خونی و آلرژي نماید که بستگی بـه حساسـیت افراد و تعداد گزشهاي وارده دارد.

فیزیولوژی ساس های تخت خواب

حشرات بالغ 4-5 میلی متر طول دارند بدنشان بیضی شکل است و هنگامی که خونخواری کرده باشند بدن کشیده تر به نظر میرسد و رنگ آنها قرمز یا قهوه ای است و اگر خونخواری نکرده باشد به رنگ زرد یا قهوه ای کم رنگ دیده میشوند؛ بر روی سر یک جفت آنتن چهار بندی، قطعات دهانی گزنده و مکنده به صورت خرطوم و یک جفت چشم در طرفین سر مشاهده میشود.

سمپاشی ساس

عادات و رفتارشناسی ساس های تخت خواب

هر دو جنس نر و ماده خونخوارند و بر روی انسان تغذیه می کنند و در صورت عدم دسترسی به انسان از خون حیوانات مختلف مانند خرگوش، موش، خفاش، مرغ، خروس و پرندگان دیگر بعنوان غذا استفاده میکنند، ساسها می توانند گرسنگی را برای مدت طولانی تحمل کنند از این جهت می توانند در ساختمان های قدیمی خالی از سکنه به حیات خود ادامه دهند، ساس ها معمولا هنگام شب و قبل از طلوع آفتاب خونخواری میکنند و اگر خیلی گرسنه باشند روزها نیز مبادرت به خونخواری می نمایند.

مدت خونخواری 4-5 دقیقه است، ساس ها روزها در نقاط تاریک مانند شکاف درزها، وسایل منزل، دیوارها، سقف ها، زیر کاغذ دیواری، لا به لای کفپوش های چوبی، فضای بین تشک و تختخواب، درزهای تشک، بالش و رختخواب مخفی میشوند؛ ساس ها بطور دسته جمعی زندگی می کنند، به تعداد زیاد در یک محل یافت میشوند؛ ساس ماده، حداکثر 500 تخم در طول عمر خود می گذارد.

ساس ها از خود ماده ای با بوی خاص ترشح می کنند که در خانه های آلوده بوضوح احساس میشود، وجود لکه های قهوه ای یا سیاه روی ملحفه، لباس، دیوار و کاغذ دیواری نشان دهنده ی وجود ساس در محل میباشد؛ با بازدید شکاف ها و درزها که محل اختفای ساس ها است، دیدن ساس های بالغ زنده، نمف و یا پوسته ی جلد آنها، وجود ساس در محل اثبات میشود.

ساس قدرت انتشار محدودی دارد و انتشار آن از طریق حرکت صورت میگیرد چون حرکت ساس آهسته است مگر هنگامی که تحریک شوند، ساس ها بطور معمول با وسایل منزل، فرش، وسایل خواب، لوازم چوبی دست دوم، چمدان، کتاب و غیره از محلی به محل دیگر وارد شده و به راحتی منتشر میشوند.

اهمیت پزشکی و مبارزه با ساس تختخواب

– آزار گزیده شدن؛ عکس العمل افراد نسبت به گزش ساس ها متفاوت است و ممکن است از خارش جزئی تا حساسیت های بسیار شدید بروز نماید، ساس ها به سبب داشتن خرطوم سخت و بلند از روی لباس و ملحفه نیز خونخواری میکنند.

– در انتقال هپاتیت B می توانند نقش داشته باشند.

– چون ممکن است به صورت دسته جمعی بر روی افراد خونخواری نمایند، باعث ایجاد کم خونی و کمبود آهن در بچه ها می شوند.

به جز موارد فوق ساس ها باعث انتقال بیماری دیگری نمی شوند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *